Takime : Ne  18 Qershor 2016 perfundoi   FAM tour ne  Shqiperi.

Takime

Ne  18 Qershor 2016 perfundoi   FAM tour ne  Shqiperi me agjensi turistike ruse qe u organizua nga Agjensia Turistike Kombetare e Shqiperise dhe kompania lokale “KLSU Travel”.

takime
Gjate udhetimit 4-ditor pergjate shtetit ata vizituan Tiranen-Durresin-Vloren-Saranden-Gjirokastren-Beratin-Krujen, dhe u takuan me Zevendes ministrin e Zhvillimit Ekonomik,Turizmit,Tregetise dhe Sipermarrjes te Shqiperise Z. Ervin Meta.

Gjate diskutimit produktiv me kompanite ata shkembyen opinione mbi metodat e aktivizimit te marrdhenieve turistike midis dy shteteve dhe rritjen e rrjedhes se turisteve nga Rusia ne Shqiperi. Ne kete takim ishte gjithashtu prezent Ambasadori Rus ne Tirane Z. Alexander Karpushin. kerkesa kryesore ishte: hapja e fluturimeve direkte Moske Tirane,organizimi i udhetimit FAM ne Shqiperi per gazetaret Rus, permiresimi i infrastuktures turistike ne Shqiperi,perfshirja e fillimit te punimeve nga hotelet shqiptare per sistemin “all inclusive”, promovimi i imashit pozitiv te Shqiperise ne tregun Rus, dhe gjithashtu perfshirjen e guidave rusisht-foles per te punuar me grupet turistike nga Rusia.
Kompania Pegas Tour falenderon palen shqiptare per organizimin e udhetimit dhe per pershtypjet e paharueshme.
Gjithe Pjesmarresit e takimit shprehen mendimin e pergjithshem se vizita e tur operatoreve nga Rusia eshte vetem hapi i pare ne rrugen e bashkepunimit te suksesshem te paleve ne perfshirjen e turisteve rus ne Shqiperi.