Monthly Archives: October 2016

Perfundimi i ciklit te Kursit te Gjuhes Ruse

Pas perfundimi te ciklit te Kursit te Gjuhes Ruse nga nxenesit u organizua nje shfaqje teatrale ne Teatrin e Kuklave ne Tiranë. I pranishem ishte dhe ambasadori rus ne Shqiperi Z.Alexander Karpushin me bashkeshorten e tij

IMG_2871 IMG_2830 IMG_2799 IMG_2814

 

->

Festa e Vitit te Ri 2016

Me rastin e vitit te ri 2016 nje  feste u organizua nga antaret e Shoqates se Bashkeatdhetareve rus.

IMG_6406 IMG_6340 IMG_6330 IMG_6310

->

70 vjetori fitores në Luftën e Madhe Patriotike

May 7, 2015 : 70 vjetori fitores në Luftën e Madhe Patriotike

Një pritje e organizuar nga Ambasada Ruse në Shqipëri për nder të 70 vjetorit të fitores në Luftën e Madhe Patriotike!

Pak minuta mberitjes se antareve te shoqates se bashkeatdhetareve rus ne Shqiperi. në Shoqërinë.

70 vjetori fitores në Luftën e Madhe Patriotike

->

Takime : Ne  18 Qershor 2016 perfundoi   FAM tour ne  Shqiperi.

Takime

Ne  18 Qershor 2016 perfundoi   FAM tour ne  Shqiperi me agjensi turistike ruse qe u organizua nga Agjensia Turistike Kombetare e Shqiperise dhe kompania lokale “KLSU Travel”.

takime
Gjate udhetimit 4-ditor pergjate shtetit ata vizituan Tiranen-Durresin-Vloren-Saranden-Gjirokastren-Beratin-Krujen, dhe u takuan me Zevendes ministrin e Zhvillimit Ekonomik,Turizmit,Tregetise dhe Sipermarrjes te Shqiperise Z. Ervin Meta.

Gjate diskutimit produktiv me kompanite ata shkembyen opinione mbi metodat e aktivizimit te marrdhenieve turistike midis dy shteteve dhe rritjen e rrjedhes se turisteve nga Rusia ne Shqiperi. Ne kete takim ishte gjithashtu prezent Ambasadori Rus ne Tirane Z. Alexander Karpushin. kerkesa kryesore ishte: hapja e fluturimeve direkte Moske Tirane,organizimi i udhetimit FAM ne Shqiperi per gazetaret Rus, permiresimi i infrastuktures turistike ne Shqiperi,perfshirja e fillimit te punimeve nga hotelet shqiptare per sistemin “all inclusive”, promovimi i imashit pozitiv te Shqiperise ne tregun Rus, dhe gjithashtu perfshirjen e guidave rusisht-foles per te punuar me grupet turistike nga Rusia.
Kompania Pegas Tour falenderon palen shqiptare per organizimin e udhetimit dhe per pershtypjet e paharueshme.
Gjithe Pjesmarresit e takimit shprehen mendimin e pergjithshem se vizita e tur operatoreve nga Rusia eshte vetem hapi i pare ne rrugen e bashkepunimit te suksesshem te paleve ne perfshirjen e turisteve rus ne Shqiperi.

->

Ura e Krimesë

Ura e Krimesë – PO NDËRTOHET ME SHPEJTËSINË E DRITËS (FOTO DHE VIDEO)

   Ura e KrimesëUra e Krimesë

Ura e Krimesë

Ura e Krimesë – Rusia është shumë afër një lidhje të drejtpërdrejtë me Krimenë.

Punëtorët përfunduan ndërtimin e urës së përkohshme që do të mbajë makineritë e ndërtimit të urës Kerç. Atjeo tashmë është duke punuar. Dy urat shtesë të përkohshme do të përfundojë në të ardhmen e afërt.

Ura e dytë nëpër ngushticën Kerç dhe një hekurudhë e përkohshëme do të ndërtohet këtë dimër.

Ura kryesore e gjatë 19 kilometra pritet të përfundojë në dhjetor të vitit 2018 dhe do të lidhi Krimenë me Rusinë duke mënjanuar Ukrainën.

Kufiri i vetëm tokësor i Krimesë është me rajonin e Kherson të Ukrainës. Megjithatë, dërgesat e rregullta të udhëtarëve dhe të mallrave janë të organizuara nga fluturime direkte dhe tragete nga portet në Rusinë jugore.

Një promo Video e mrekullueshme  e urës kryesore:

->

Badhkatdhetaret votojne per Rusine dhe te ardhmen e saj

Badhkatdhetaret votojne per Rusine dhe te ardhmen e saj

18 Shtator 2016 në Tiranë u zhvillua votimi në kuadër të zgjedhjeve parlamentare në Rusi. Qendra e votimit për shtetasit rusë me banim të përhershëm dhe të përkohshëm në Shqipëri ishte e hapur nga ora 8:00 deri në 20:00 tek Ambasada Ruse në Tiranë. Falënderojmë të gjithë bashkështetasit për pjesëmarrjen në zgjedhjet!

Badhkatdhetaret votojne per Rusine

Më poshtë mund ta shikoni reportazhin e televizionit “News 24” nga qendra e votimit pranë Ambasadës Ruse.

->