Daily Archives: 3 October, 2016

Ura e Krimesë

Ura e Krimesë – PO NDËRTOHET ME SHPEJTËSINË E DRITËS (FOTO DHE VIDEO)

   Ura e KrimesëUra e Krimesë

Ura e Krimesë

Ura e Krimesë – Rusia është shumë afër një lidhje të drejtpërdrejtë me Krimenë.

Punëtorët përfunduan ndërtimin e urës së përkohshme që do të mbajë makineritë e ndërtimit të urës Kerç. Atjeo tashmë është duke punuar. Dy urat shtesë të përkohshme do të përfundojë në të ardhmen e afërt.

Ura e dytë nëpër ngushticën Kerç dhe një hekurudhë e përkohshëme do të ndërtohet këtë dimër.

Ura kryesore e gjatë 19 kilometra pritet të përfundojë në dhjetor të vitit 2018 dhe do të lidhi Krimenë me Rusinë duke mënjanuar Ukrainën.

Kufiri i vetëm tokësor i Krimesë është me rajonin e Kherson të Ukrainës. Megjithatë, dërgesat e rregullta të udhëtarëve dhe të mallrave janë të organizuara nga fluturime direkte dhe tragete nga portet në Rusinë jugore.

Një promo Video e mrekullueshme  e urës kryesore:

->